MotoGP Hírek - Marquez nyolcadszor nyert a Sachsenringen, de Folger a nap hőse!

Készült: 2017.július.03 07:42 Készítette: Lipták Melinda Írta: Balogh Tamás Kategória: Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race

MotoGP Hírek - Marquez nyolcadszor nyert a Sachsenringen, de Folger a nap hőse!
Továbbra sincs ellenfele a Repsol spanyoljának Németországban, aki újabb sikerével a vb-tabella élére ugrott. Pedig a Tech3 újonca sokáig kergette őt, a dobogó alsó fokára pedig Pedrosa állhatott fel. A Yamahák a 4-5. helyen, Dovizioso csak a nyolcadik.
Marc Marquez sorozatban nyolcadik alkalommal rajtolhatott a pole-ból a Sachsenringen, s a start után is megőrizte az első helyét a mögé felzárkózó Dani Pedrosa és Jorge Lorenzo előtt. A Ducati spanyolját azonban hamar levadászta Jonas Folger, aki olyannyira jó tempót diktált, hogy nem sokkal később a két Repsol Hondát is megelőzte – öt körrel a rajt után a hazai közönsége előtt szereplő újonc vette át a vezetést a Német Nagydíjon!

Közben Valentino Rossi és Andrea Dovizioso épp egymással csatázva igyekezett felzárkózni a harmadik-negyedik sorból, Maverick Vinales ellenben sokáig a tizedik helyen motorozott. Hector Barberát pedig kizárták, amiért nem töltötte le időben a rajtnál való kiugrásért kiosztott áthajtásos büntetését.

A táv harmadánál jártunk, amikor Marquez Folger apró hibáját kihasználva visszavette a vezetést, miközben már jócskán leszakították magukról Pedrosát. A német viszont nem hagyta ellógni a címvédőt, miközben a dobogósok mögött is nagy csata zajlott Rossi és Dovizioso, valamint a Petrucci, Vinales, Espargaro trió között – a Yamaha spanyolja a féltávhoz érve felküzdötte magát a hatodik pozícióba. Ráadásul olyannyira jó tempót diktált ekkor, hogy hamarosan két olasz ellenfelét is maga mögött hagyta.

Folger egészen a fináléig kergette Marquezt, három körrel a vége előtt azonban ismét elmérte az 1-es kanyar féktávját, onnantól pedig már megelégedett inkább a második hellyel. Marquez pedig 2010 óta verhetetlen a Sachsenringen: sorozatban nyolcadik alkalommal nyert a pole-ból a Német Nagydíj helyszínén! A dobogót a karrierje legjobbját elérő Folger mellett Pedrosa tette teljessé, majd jöttek a Yamahák Vinales, Rossi sorrendben, Doviziosót viszont még Bautista és Aleix Espargaro is lenyomta. A bajnokságban Marquez vette át a vezetést, de tíz ponton belül az első négy a nyári szünet előtt.