MotoGP Hírek - Hayden családja levélben kér kártérítést a gázolótól

Készült: 2017.július.17 10:03 Készítette: Lipták Melinda Írta: Balogh Tamás Kategória: Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race

MotoGP Hírek - Hayden családja levélben kér kártérítést a gázolótól
Olasz sajtóinformációk szerint a májusban közúti balesetben elhunyt amerikai versenyző családja levélben üzent az incidensért vélhetően felelős autósnak, hogy milyen összegű kártérítést követelnek tőle.
Nicky Hayden május 17-én szenvedett balesetet kerékpározás közben: egy autós ütötte el őt Rimini közelében. Az amerikai motorost öt napig a közeli kórház intenzív osztályán ápolták rendkívül súlyos agyi és mellkasi sérülésekkel, az életét azonban már nem tudták megmenteni.

A Riminiben megjelenő napilap, az Il Resto del Carlino újság információi szerint a MotoGP 2006-os világbajnokának családja – az ügyvédjükön, Moreni Maresin keresztül – most levelet írt annak a sofőrnek, aki elütötte a kerékpározó versenyzőt, amelyben kártérítést követelnek tőle.

Az ügyben egyébként továbbra is tart a nyomozás, s könnyen lehet, hogy mindkét fél vétkes volt a balesetben: az idézett hírlap szerint Hayden valószínűleg nem adott elsőbbséget az autósnak a kereszteződésnek, míg a sofőr alighanem túllépte a megengedett sebességkorlátot.