Moto3 Hírek - Canet elhalászta Mir orra elől a pole-t

Készült: 2017.július.02 08:07 Készítette: Lipták Melinda Írta: Balogh Tamás Kategória: Moto3 hírek, Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race

Moto3 Hírek - Canet elhalászta Mir orra elől a pole-t
Hiába vezetett az utolsó pillanatokig a vb-éllovas az eső által is megzavart sachsenringi kvalifikáción, ráfizetett arra, hogy a fináléban nem jött ki gyorskört futni, összetettbeli legközelebbi kihívója ugyanis elcsente előle a rajtelsőséget.
A Moto3-asok nyitották meg a kvalifikációk sorát a Német Nagydíjon, s mivel már nagyon lógott az eső lába, szinte mindenki azonnal kirajzott a pályára. Az első körök után Tony Arbolino ragadta magához a kezdeményezést, majd előbb Nicolo Bulega, nem sokkal később pedig Joan Mir tört az élre.

Negyed órával a vége előtt aztán valóban megérkezett az égi áldás a Sachsenringre, a bokszba parancsolva a versenyzőket. Az eső azonban nem tartott sokáig, így az utolsó percekre a mezőny jelentős része ismét pályára hajtott, hátha tudnak még faragni korábbi eredményükön. Mir volt az egyetlen, aki nem jött ki gyorskörre a fináléban – csak egy felvezetőkörre és rajtgyakorlatra –, s rá is fizetett a spanyol, legközelebbi kihívója, Aron Canet ugyanis elorozta előle a rajtelsőséget!

A vb-éllovas így is megtartotta a második helyét, míg az első sort Bulega teszi majd teljessé a vasárnapi futamon. Ramirez lett a negyedik, Arbolino az ötödik, míg a szintén vb-esélyes Fenatinak be kellett érnie a hatodik pozícióval.