• Moto2 Hírek - Marquez első győzelmét aratta, Morbidelli kiesett

Moto2 Hírek - Marquez első győzelmét aratta, Morbidelli kiesett

Készült: 2017.május.08 08:29 Készítette: Lipták Melinda Írta: Sleiher Dávid Kategória: Motoros Hírek, Moto2 hírek, Motogp hírek Forrás P1race

Moto2 Hírek - Marquez első győzelmét aratta, Morbidelli kiesett
Alex Marquez magabiztos versenyzéssel húzta be élete első Moto2-es diadalát hazai közönség előtt, miután olasz csapattársa a kavicságyban kötött ki. A második helyre tavaly után ismét Bagnaia ért be, míg Oliveira harmadiknak ünnepelhetett.
A vasárnapi program a Moto2-esek futamával folytatódott Jerezben. A rajtot jól kapta el a másodikról induló Morbidelli, de Marqueznek sikerült visszavágnia az olasznak az első kanyarban, és a nyitó körben az ő vezetésével ért körbe a mezőny, mögötte Morbidelli és Aegerter következett. A 12-ik helyről induló, az összetettben második Lüthi nem tudott javítani a pozícióján.

Míg az első helyért a két Marc VDS-es pilóta vívott nagy előnyben, addig a harmadikon Bagnaia, Pasini és Aegerter csatázott. Eközben a mezőny hátsóbb traktusában Nakagmi, Corsi és Vierge akadtak össze, ami az olasz számára a futam végét jelentette. Marquez fél másodperces előnye hirtelen apadt el, és változott három tizedes hátránnyá, amikor szélesen vette a kilences kanyart, és Morbidelli kikerülte őt. Nem sokáig örülhetett azonban az olasz, miután ott ahol spanyol csapattársa szélesre vette a kanyart, ő kicsúszott, és fel kellett adnia a futamot.

Eközben a negyedik pozícióért folytatott csatában Oliveira felülmúlta Aegertert, míg Lüthi a nyolcadikra egerészte fel magát. A dobogóért is kezdett egy komolyabb adok-kapok kialakulni Bagnaia és Pasini között, amihez az utolsó öt körre Oliveira is csatlakozott. A versenytől eközben újabb nevek búcsúztak Pawi és Cortese személyében.

A portugálnak végül sikerült becserkésznie Pasinit és a harmadik helyet, de az olasz fiatalt már nem tudta megszorongatni. A kockás zászlót Marquez látta meg elsőnek, őt az említett kettős követte, míg Pasini Marini előtt ért be a negyediknek. A top10-ben zárt még: Schrötter, Aegerter, Lüthi, Hernandez és Pons.
Készítette: www.KarikuszDesign.hu | Szerverhosting Partnerünk: EZit.hu Minden jog fenntartva : AutoMotorCenter.hu 2010-2018
Írj nekünk | Impresszum