• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Hamilton: Másfajta sportoló leszek jövőre

Forma-1 Hírek - Hamilton: Másfajta sportoló leszek jövőre

Készült: 2018.augusztus.15 17:20 Készítette: Lipták Melinda Írta: Gyémánt Péter, Scott Mitchell Kategória: Autós Hírek Forrás f1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - Hamilton: Másfajta sportoló leszek jövőre
Lewis Hamilton is kihasználja a 2019-től érkező "súlyszabályt": a brit változtatni akar az edzésprogramján, és többet akar enni.
A következő szezontól kezdve érkezik az új „súlyszabály” ami nagy könnyebbséget jelent majd a magasabb versenyzőknek, mert a minimum súlyt 80 kg-nál húzták meg, és ha valaki azt nem éri el, ballaszt súlyt raknak az ülésére. Így a 180 cm felettieknek sem kell agresszív diétát folytatniuk.

Hamilton (174 cm) tavaly egy növényeken alapuló diétára váltott, és azt nyilatkozta, hogy ennek nagy szerepe volt abban, hogy megszerezze a negyedik világbajnoki címét. Viszont az új szabályt jó lehetőségnek tartja arra, hogy kicsit változtasson az edzésprogramján.

„Másfajta sportoló leszek jövőre, ezt pedig izgalmasan várom.” – mondta Hamilton.

A kisebb súlyú versenyzők csapatainak már most van lehetőségük arra, hogy alacsonyan helyezzék el a ballasztot az autókban, ami javítja az autó egyensúlyát.

„Nem látok rá okot, hogy az egészséges táplálkozásomon változtassak, egyszerűen szeretek egészségesen enni.” – magyarázta a brit.

„A megfelelő súlyom kicsit több, mint amennyi jelenleg vagyok, és a versenyzőknek, főleg a magasabbaknak, minden évben nagyon vékonynak kell lenniük, ami már nem egészséges. Az új szabálynak viszont örülök. Várom már, hogy többet ehessek, kicsit nagyobb lesz a súlyom jövőre, és sokkal erősebb leszek.”

„Továbbra is gyors és reszponzív akarok lenni, mivel általában ha nagy vagy és telt, akkor általában nem vagy annyira gyors.”

Hamilton az Instagramon saját magát az ízléséhez kissé ducinak nevezte, miközben dokumentálta a Német Nagydíj és a Magyar Nagydíj közötti edzését.

„Szerintem ez is egy komoly problémát demonstrál. A közösségi médiákon azt látjuk, hogy mindenki tökéletes külsővel rendelkezik. Mert raknak egy filtert saját magukra, és így nem a valós lényét, vagy érzéseit kapjuk meg annak a bizonyos embernek.” – mondta a négyszeres világbajnok.

„Néha felkelek, és bizonytalannak érzem magam. Kockás hasam van, de nem annyira jó, mint szeretném. Vannak dolgok, amik kapcsán bizonytalan vagyok, úgy, mint minden más ember, például azok, akiket látni lehet a közösségi médiában, és tökéletesnek tűnnek.”